HIUSTEN HOITAMINEN

Hiusten rakenne, synty ja kasvu.

Hiuksessa on kolme kerrosta, pintakerros, kuitukerros ja ydin.

- Pintakerros koostuu sarveissoluista jotka ovat limittäin toistensa päällä. Soluja yhdistää toisiinsa hyaliini, joka pitää hiuksen koossa. Solut ovat värittömiä ja läpikuultavia. Mitä enemmän hiusta käsitellään, sitä enemmän solut kuluvat ja hius menettää kiiltoaan.

- Kuitukerros koostuu pitkistä kuitusoluista joita yhdistää hyaliini. Kuitukerros on hiuksen paksuin osa. Kerroksessa olevat pigmentit antaa hiuksille värin.

-Ydin koostuu muutamasta kuutiomaisen solun ryhmästä. Kaikilla ei välttämättä ole hiuksessa ollenkaan ydintä, mutta se ei vaikuta hiuksen kuntoon.

Hius kasvaa hiustupesta, jossa on ainakin yksi talirauhanen. Juurta ravitsevat hiussuonet, ja sitä ympäröi valkoinen kupu. Hius alkaa kasvamaan kun juuren kuvun solut alkavat jakautumaan. Näin tapahtuu kerran 23-72 tunnissa. Hius kasvaa noin 1 cm kuukaudessa. 90 prosenttia hiustupeista on kerrallaan kasvuvaiheessa, jolloin ne tuottavat keratiinia ja väriaine melaniinia. Aktiivinen vaihe kestää 3-7 vuotta. Jonka jälkeen on kolmen viikon hidastumisvaihe, sen jälkeen on kolmen kuukauden lepovaihe, jolloin hius ei kasva. Lepovaiheessa hiustuppi uudistuu. Yksi hius pysyy päässä 4-8 vuotta.

Hiusten ominaisuudet.

Hiuksen ominaisuuksia ovat:

- Paksuus
-Sähköisyys
- Joustava
- Pintarakenne
- Hiusrungon muoto
- Hiusmassan määrä

Hiuksien rakenteellisiin ominausuuksiin vaikuttaa niiden käsittely ja hoito.

Pesu ja hoitotuotteet.

Shampoo
- Peruskoostumus: Liuotin, pesevät ja hoitavat ainesosat.
- Tärkeimmät ainesosat: Kiiltoa antavat ainesosat, sakeuttamisaineet, säilöntäaineet, haujsteet ja väriaineet.

Hoitoaine
- Peruskoostumus: Liuotin, emulgaattori, hoitavat/vaikuttavat ainesosat, tekniset ainesosat.

Shampoo valitaan hiusten puhdistustarpeen mukaan. Otetaan huomioon hius ja hiuspohjan laatu ja kunto. Shampoot jaotellaan neljään eri ryhmään; hoito, yleis, syväpudistava ja erikoisshampoot.

Hoitoaineet jaotellaan neljään ryhmään; hiusten kuivumisen ehkäisy, kiillottomuuden ehkäisy, rakennevaurioiden ehkäisy ja sähköistymisen ehkäisy.

KC Professional

Four reasons

Kotimainen Four Reasons on suunniteltu skandinaavisen hiuslaadun omaaville. Hiustuotteita löytyy melkein jokaiselle hiustyypille. Tehoaineina käytetään luonnosta saatavia ainesosia; aloe vera, hopealehmusuute, oliiviuute, kasvisuute, proteiini ja B5-viatmiini.

No Nothing

Tuote on suunniteltu kaikille herkkäihoisille ihmisille. Hiusten ja hiuspohjan hellävaraiseen puhdistamiseen ja hoitamiseen. Tuote on hajusteeton ja väriaineeton. Joten se sopii myös hyvin kaikille jotka haluavat välttää kemikaalikuormitusta.





Lähteet; hiukset-kirja, wikipedia.org, kcprofessional.fi






Kommentit

Suositut tekstit